O supa foarte gustoasa se obtine din midii.Cum acestea se gasesc din pacate mai greu,se poate folosi orice alta scoica chiar si cele de apa dulce,desi supa va fi mai putin gustoasa.Scoicile se incearca cu un cutit introdus intre valve pentru a vedea daca sunt vii.Se freaca apoi insistent cu o perie pentru a indeparta nisipul.Chiar daca vor fi curatate foarte bine este posibil ca intre valve sa ramana totusi fire de nisip.De aceea este recomandabil sa strecuram zeama de scoici inainte de intrebuintare.Apa se pune la fiert.In tot acest timp scoicile se tin in apa rece.Separat se caleste ceapa in ulei pana devine translucida-nu aurie.La sfarsit se adauga catelul de usturoi taiat cat mai marunt.
Cand apa clocoteste se introduc scoicile.Acestea trebuie sa se deschida in cateva zeci de secunde.cele care nu s-au deschis se arunca.Se fierb la foc viu aproximativ 10 minute.Cu ajutorul unei spumiere se scot pe un platou si se se separa carnea de valve.Acestea nu se arunca ci se pastreaza pentru un alt preparat pe care il voi prezenta in alta reteta.Zeama rezultata e strecoara si se pune din nou la fiert impreuna cu ceapa calita usor.Se lasa sa fiarba 5 minute pana se inmoaie bine ceapa.Se adauga carnea de scoica, si se mai lasa sa fiarba 5 minut.Nu se fierbe mai mult pentru ca se intaresc si isi pierd fragezimea.Se adauga doar sare si piper,pentru a nu acoperi gustul natural al supei.Cine doreste poate adauga in supa innainte de a fi servita o bucatica de unta proaspat de 85%grasime.Supa se serveste simpla sau cu crutoane de paine.Este foarte gustoasa chiar si rece servita la cina in serile toride de vara
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii