Supa de mazare cu zdrente

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1ceapa mare
  • 1morcov
  • 1patrunjel
  • 1pastarnac
  • 400 gr de mazare proaspata sau congelata
  • 1 lingura praf de supa
  • Pentru zdrente
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • putina apa

Mod de preparare

Intr-o oala se pune la prajit ceapa taiata cubulete si morcovul dat pe razatoare se prajeste putin dupa care se adauga patrunjelul taiat cuburi si pastarnacul la fel. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Dupa citeva minute se adauga mazarea si praful de supa si se lasa sa fiarba pe un foc mic. Cind e aproape gata se sareaza si se pipereaza dupa care se toarna cu lingura din compozitia de aluat firisoare subtiri si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Se serveste calda presarata cu patrunjel proaspat taiat si alaturi un ardei iute.

Eu pun patrunjel in timpul fiertului dupa care il scot. De asemeni, aluatul de zdrente il fac astfel: bat un ou cu putina apa sarez si piperez putin dupa care adaug 2-3 linguri de faina ca aluatul sa fie moale si cu lingura il torn treptat in supa.

Alta alternativa este de a adauga putina fidea la supa si a fierbe impreuna citeva minute. In ambele moduri supa iese gustoasa si hranitoare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise