Lintea se alege , se spala si se lasa 3-4 ore la inmuiat in apa rece.Apoi,se pune la fiert in apa rece. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat,spalat,tocat cubulete,ceapa tocata marunt si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topeste jumatate din cantitatea de unt , se adauga piureul obtinut si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Dupa ce s-au inabusit usor, se toarna zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita. Se mai lasa sa fiarba cca 20 min., se adauga usturoiul zdrobit si se potriveste de sare si piper. Se rastoarna supa in castron si se adauga restul de grasime si patrunjelul tocat marunt.
La masa se serveste cu gogosele din cascaval sau crutoane.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii