Supa de legume cu bacon afumat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa de legume cu bacon afumat

Ingrediente

  • 1 radacina telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 50 ml ulei
  • 150 gr bacon afumat
  • 200 gr rosii pentru ciorbe
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr paste cu ou
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Mai intai curatam toate legumele si le spalam.

Ceapa o tocam solzisori, iar restul legumelor le trecem prin robot, dar nu le maruntim prea mult.

Punem uleiul la incins si prajim in el bucatile mici de bacon, cateva minute, invartindu-le de pe o parte pe alta, apoi le scoatem cu o paleta, intr-un bol.

Adaugam ceapa in uleiul de pe foc si o lasam pana devine translucida, apoi adaugam si restul legumelor si putina apa calda.

Le amestecam de cateva ori pe foc, dupa care adaugam apa fiarta, putina sare si acoperim vasul, lasandu-l sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute pana se patrund legumele.

Adaugam pastele fainoase si le lasam sa fiarba pana isi maresc volumul si se patrund, dupa care adaugam rosiile.

Tocam intre timp patrunjelul, amestecam galbenusul cu smantana si otetul, apoi dupa 6-7 minute de fierbere a rosiilor, adaugam putina zeama de la supa in amestecul de ou si smantana,

omogenizam si turnam amestecul in supa, amestecand bine totul.

Mai lasam vasul pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul si ridicam vasul de pe foc.

Servim supa cu bacon afumat si fara paine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise