Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile.
Inainte de a trece la prepararea supei noastre, sa va fac cunoscute cateva informatii utile de care putem tine cont atunci cand preparam aceste ciuperci delicioase.
1) Atunci cand avem la indemana mai multe ghebe de dimensiune mare este preferabil
folosirea doar a palariei deoarece piciorul este foarte fibros (daca il vom folosi, va trebui sa lasam sa fiarba ceva mai mult);
2) Ghebele trebuiesc fierte cel putin 20 de minute; la fierbere, ele emana un miros ca de lesie, iar apa in care au fost fierte se innegreste si trebuie aruncata; De aceea, inainte de a le adauga in mancarea dorita, le vom fierbe putin, aruncand apa lor, apoi le vom clati cu apa rece.
3) Dupa fierbere, ghebele capata un aspect gelatinos, neplacut pentru unii, dar dupa prima fierbere, se observa mai putin. Eu am folosit ghebe congelate, care au fost in prealabil fierte si clatite. Ne vom ocupa acum de legume.
Mai intai vom spala toate legumele si le vom curata de codite, coji, seminte, etc, dupa care le vom taia marunt, cu exceptia morcovilor, pe care ii vom alege sa fie cat mai subtiri si ii vom taia rondele, ei dand un aspect frumos supei. Intr-o oala mai inalta (de cca 4-5 l), in care vom face supa, vom pune 4-5 linguri ulei de masline si vom cali ceapa putin. Dupa ce si-a schimbat culoarea, vom adauga ghebele taiate mai marunt, legumele si doar jumatate din verdeata tocata. Vom lasa, la foc mic timp de 10 minute dupa care vom adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt si vom mai lasa inca 5 minute, apoi pasta de rosii, iar dupa vreo 5 minute vom adauga vegeta si 1,5-2 l de apa si lasam pana fierb bine toate legumele. Timpul de fierbere este in jur de 30-35 de minute. Daca va place supa sa fie putin acruta veti adauga putin suc de la 1/2 lamaie, sau 1lingurita bors magic. Vom inchide focul si vom adauga cealalta jumatate de verdeata pastrata. Vom pregati si un pic de patrunjel verde tocat foarte marunt, o lingura sau doua pentru a-l folosi la servire; vom acoperi oala cu un capac ca sa se infuzeze aromele, maxim 10-15 minute, dupa care o putem servi cu sau fara smantana. Am obtinut o ciorba foarte gustoasa si deosebit de aromata de la legume si verdeturile proaspete, dar desigur si de la gustoasele ghebe.
Va doresc :
Pofta buna!
Specific: Romania
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii