Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se lasa sa devina aurie.
Se taie ciupercile in felii si se adauga peste ceapa prajita.Se lasa sa se patrunda ciupercile,amestecandu-se din cand in ele pana se va evapora lichidul lasat de ciuperci.
Se pune apa intr-o oala,se pune in oala morcovul tocat rondele,telina tocata cubulete si cand ciupercile sunt gata se adauga si ele in oala si sa lasa sa fiarba.
Intr-un castron se pun ouale,restul de ulei de masline,putina sare si se incepe mixarea,se adauga gris putin cate putin,continuand mixarea.Trebuie sa se obtina o pasta nu prea groasa,nu prea subtire.Cantitatea de gris este data de mai multi factori,cum ar fi:gradul de umezeala al grisului,textura grisului si greutatea oualelor.Am pus sase oua deoarece erau foarte mici.Se lasa aceasta compozitie pret de circa 10 minute sa se odihneasca,asa compotizia se va mai ingrosa de la sine si se vor putea obtine galuste moi si pufoase.Deci nu ingrosati compozitia sa o puteti pune imediat in oala,lasati timp si ea se va ingrosa de la sine.
Cand legumele sunt fierte se ia cu o lingura compozitie din castron si se da drumul in oala peste legume,este bine ca atunci cand dati drumul la galuste in oala sa dati focul la mic,asa nu se vor imprastia galustele in oala,se mai adauga sare dupa gust,bulion de gogosari.Se fierbe la foc potrivit,chiar mic daca aveti timp,nu amestecati in oala pana nu fierb.Cand sunt fierte se adauga sucul de rosi si se mai lasa pret de vreo cinci minute sa mai traga doua-trei clocote si se poate servi.Este o reteta absolut delicioasa ce inlocuieste carnea si poate fi mancata oricand sau o poti pune pa masa la o mare sarbatoare pentru a-ti impresiona oaspetii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii