Se toaca legumele si se portioneaza carnea.gaina de tara se pune la fiert cu sare si piper. Oala trebuie sa stea pe tot parcursul fierberii fara capac,pentru ca supa sa iasa clara.Cand carnea da in clocot se ia spuma care se formeaza deasupra.Deoarece gaina de tara este grasa nu se mai adauga ulei.Cand carnea nu mai face spuma se adauga morcovii taiati mare,ceapa si telina si se lasa la fiert.cand morcovii s-au fiert supa este aproape gata. Dintr-un ou, un pic de sare si gris cat cuprinde se fac galustele. Secretul galustelor consta in prospetimea grisului.De aceea recomand gris proaspat. Facem galuste mici cu lingurita si le fierbem in supa, mare atentie supa sa nu dea in clocot in momentul scufundarii galustelor.Se mai lasa la fiert inca 10 minute la foc potrivit.La final se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul proaspat tocat marunt. Abia la sfarsit putem pune capacul pe oala.
Tips:
Patrunjelul il punem abia dup ce am oprit focul.
Putem pune un varf de praf de copt in grisul pentru galuste sa iasa mai pufoase
Pofta mare :)
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii