Supa de gaina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de gaina

Ingrediente

  • -1 gaina de tara
  • -1/2 dintr-o telina mai mare
  • -2 pastarnaci
  • -2 morcovi
  • -4 cartofi potriviti
  • -1 ardei mare
  • -leustean verde
  • -2 oua
  • -gris cat sa se faca consistenta dorita la galuste
  • -2 lingurite de apa minerala
  • -2 lingurite de ulei
  • -un varf de cutit de praf de copt

Mod de preparare

Avand gaina 2 ani am fost nevoita s-o fierb la oala de presiune . Am transat gaina si am pus-o in oala, dupa care am pus zarzavaturile si apa pana la semn. Am pus capacul si am pus-o la fiert 40 de minute, dupa care am scos carnea, zarzavaturile si am strecurat zeama. Am adunat grasimea lasata de gaina pentru ca era prea multa si am pus-o pe aragaz la foc mic pentru a avea timp sa prepar galustele. Am luat 2 oua si le-am batut bine, bine cu un varf de lingurita de praf de copt. Am pus apoi 2 lingurite de apa minerala si doua de ulei si am mai batut putin, dupa care am turnat grisul facand o compozitie potrivita de luat cu lingurita. Se ia apoi cu lingurita (care a fost muiata in supa care fierbe) cate o jumatate de lingurita si se pune in supa. Apoi, iar se moaie lingurita si se ia din compozitie si tot asa pana se termina. Se lasa sa fiarba galustele si apoi se stinge supa. Se serveste cu patrunjel pus in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise