Supa de fructe de mare

Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Supa de fructe de mare

Ingrediente

  • 500 g fructe de mare (congelate coktail, creveti, calamar, scoici etc)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 cepe verzi, subtiri
  • 1/2 lingura de curry
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat
  • 2-3 morcovi mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos pentru creveti
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru
  • 1/2 lingura pudra de curcuma
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 200 ml suc de rosii proaspat
  • sare, piper
  • verdeata(marar, patrunjel, coriandru)
  • 100 g paste tubetti

Mod de preparare

Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom ocupa de legume, ceapa, usturoi, si ceapa verde le vom toca marunt, iar ardeii graasi, ghimbirul si morcovul le vom taia cubulete mai mici.Intr-o tigaie sau un wok, vom incalzi uleiul de masline si vom cali toate legumele, incepand cu ceapa si usturoiul, apoi adaugam si celelalte, iar dupa ce s-au calit vom adauga, condimentele, sarea, sosurile si sucul de rosii. Lasam sa fiarba timp de 15 minute, iar intre timp fructele de mare dezghetate le spalam cu apa clocotita si le punem intr-o oala mai mare in care vom face supa, la care am adaugat 1litru de apa, lasandu-le sa fiarba la foc mic timp de 10 min, dupa care vom adauga toate legumele si vom asezona dupa gust. Separat vom fierbe pastele in apa cu putina sare, si dupa ce au fost aproape fierte le vom adauga in supa. Nu v-a mai dura mai mult de 15 minute, iar supa este gata si vom indeparta vasul de pe foc. Supa se serveste fierbinte, iar inainte de servire vom adauga putina smantana si verdeturile tocate marunt. Este o supa satioasa si foarte gustoasa, cu o aroma placuta de la fructele de mare si condimentele folosite.

Va doresc : Pofta buna

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise