Ficatul se spala in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare, in care am pus doua foi de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce a fiert, se scurge si se da prin masina de tocat carne, impreuna cu feliile de paine alba.
Se pune intr-un vas de 3 litri, se adauga supa de zarzavat si se fierbe cca 2 min. dupa care se ia de pe foc. Separat se prepara un liezon (ingroseala) din galbenusurile de ou, mustar, smantana si faina, care se omogenizeaza foarte bine cu telul, pentru a nu forma aglomerari, care apoi se inglobeaza incet in supa de ficat. Daca liezonul este prea gros (depinde de marimea oualor) se poate adauga putina apa. Se adauga enibaharul macinat marunt si potriveste de sare si piper, dupa gust. Se repune pe foc pana da un clocot.
Atentie! Nu tineti supa pe foc mai mult timp, deoarece cuplul ficat-galbenus de ou este unul dificil si se poate intampla sa se „taie”!
Se serveste in boluri, cu crutoane din paine si verdeata tocata marunt. Pentru aspect, si nu numai, se poate adauga in fiecare bol cate o lingura de smantana.
Este o supa nepretentioasa, dar de efect, desi nu figureaza in repertoriul uzual al bucatariei noastre. In caz de forta majora, mai ales cand suntem presati de timp, (musafiri neanuntati, etc) ficatul se poate inlocui cu doua pateuri de ficat a 200 g. Se poate prepara si din ficat de pasare (este mai usor) sau pateu din ficat de pasare. In cazul in care optati pentru varianta cu pate de ficat, durata de preparare nu depaseste 15 min, timp in care puteti pregati si crutoanele.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii