Supa de fasole verde cu costita afumata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa de fasole verde cu costita afumata

Ingrediente

  • 1 kg de fasole verde spalata, cu capetele rupte si apoi fiecare pastaie rupta in cate 2-3 bucati
  • 150 gr de costita afumata, taiata fin
  • o ceapa curatata si spalata
  • un ardei curatat si spalat
  • o telina mica, curatata si spalata
  • 2 morcovi curatati si spalati
  • o rosie decojita
  • 5 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • o foaie de dafin
  • cateva fire de cimbru
  • o legatura de patrunjel spalat
  • 2 linguri de faina
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 litri de apa calda

Mod de preparare

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in cuburi mici. Taiem rosia in cubulete. Tocam marunt verdeata si zdrobim usturoiul.

Pregatim aragazul si o oala in care punem costita afumata. Amestecam si calim pana cand aceasta se rumeneste usor.

Adaugam ceapa, amestecam si calim pana cand aceasta se inmoaie. Punem faina si amestecam energic pana la omogenizare, dar nu o lasam sa se rumeneasca. Adaugam boia de ardei dulce si continuam sa amestecam. Turnam apa calda, amestecand bine si lasam sa clocoteasca.

Punem telina, morcovul si ardeiul, amestecam si lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Adaugam foaia de dafin si fasolea verde. Lasam totul sa fiarba.

Cand fasolea este moale, punem cimbrul si rosia. Amestecam si lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Punem usturoiul zdrobit. Condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam, gustam si mai fierbem timp de 2 minute. Presaram deasupra patrunjel tocat si inchidem aragazul.

Servim fierbinte, simpla sau cu smantana.

Reteta Video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/supa-de-fasole-verde-cu-costita-afumata.html

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise