1. Se taie dovleceii pe lungime in patru, apoi cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare, sa clocoteasca de doua ori. Intre timp se toaca ceapa verde rondele subtiri, morcovii, ardeiul si cartoful in cubulete mici, leusteanul si patrunjelul marunt.
2. Dupa ce dovleceii au data in clocot se opreste focul si se scurge apa in care au fiert. In alta cratita se pune un cubulet cat o nuca de unt, in care se calesc, ceapa, morcovii ardeiul si cartoful, cu sare dupa gust, pana ce se observa un lichid care preia culoarea roscata de la morcovi si ardei, iar ceapa este aurie. Se adauga si dovleceii scursi de apa in care au fiert si se mai calesc putin, astfel incat aromele sa se patrunda bine. Se adauga cam 2 litri de apa,vegeta, leusteanul si o parte din patrunjel.
3. Cand cartoful si morcovul sunt aproape fierti se adauga restul de patrunjel si fideaua.
4. Se serveste calda sau rece, adaugand dupa preferinta crutoane. Pofta Buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii