Supa de dovleac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 2 cepe,
  • 1 dovleac mare,
  • 50 g unt sau margarina,
  • 4 rosii mari,
  • sare,
  • piper,
  • 115 ml smantana,
  • crutoane, cateva frunzulite de patrunjel verde,
  • 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina).

Mod de preparare

Curatati cepele, indepartati capetele, taiati-le in doua si tocati marunt fiecare jumatate.

Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in trei, indepartati cu un cutit semintele si taiati-l apoi cuburi ceva mai mari (in total, miezul de dovleac gatit trebuie sa atinga 1 kg).

Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie si caliti in el dovleacul si ceapa, amestecand intruna. Cand ceapa devine transparenta, luati tigaia de pe foc si puneti-o deoparte. Crestati cu un cutit fiecare rosie, opariti-le intr-un vas mai mare cu apa clocotita (apa trebuie sa le acopere), curatati-le de pielita si treceti-le printr-o sita.

Amestecati - in oala - rosiile pasate cu zarzavatul de supa curatat si taiat marunt, dovleacul si ceapa, puneti-le pe foc cu 1,5 l de apa si, dupa ce incep sa clocoteasca, acoperiti-le cu un capac, faceti focul mai mic, lasati-le sa fiarba incet 20-30 de minute si adaugati sare si piper.

Mixati legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, rasturnati-le inapoi in oala si adaugati smantana, incalzind supa pe flacara mica. Cand s-a incorporat bine, serviti supa in farfurii, cu crutoane si cu frunzulite de patrunjel verde ca decor.

Atentie: Crutoanele facute acasa sunt mai gustoase daca inainte de a baga la cuptor bucatelele de paine, le presarati cu seminte de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise