Se curata ceapa, se taie rondele fine si se prajeste 6-7 minute in unt, pana ce se rumeneste frumos. Se presara cu faina si se mai lasa 1-2 minute pe foc, amestecand intruna, pana ce faina prinde si ea culoare. Se dizolva cuburile de supa intr-un litru de apa calda si se toarna putin cate putin peste ceapa, amestecand in continuare, ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sare (nu prea multa, pentru ca supa concentrata este sarata) si piper (mai mult) si se lasa sa fiarba 25 de minute. Se incinge cuptorul la 180C. Se da cascavalul pe razatoarea mare, iar feliile de paine se prajesc. Se iau 4 boluri, se pune cate-o felie de paine prajita in fiecare, se toarna supa si se presara peste toata suprafata cascavalul ras. Se introduc bolurile cu supa in cuptor si se lasa 15 minute la gratinat. Painea trebuie sa se umfle, iar cascavalul sa se rumeneasca bine. Se serveste imediat.
Atentie. Daca va place, in amestecul de ceapa si faina puteti incorpora 50 ml de vin alb sec. Se lasa sa scada (pe foc) la jumatate, dupa care se introduce in supa.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii