Supa de ceapa frantuzeasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Supa de ceapa frantuzeasca

Ingrediente

  • - 1kg ceapa alba
  • - 70g unt
  • - 1l supa pui
  • - piper proaspat macinat
  • - sare de mare
  • - o bagheta de secara
  • - parmezan ras

Mod de preparare

Am poftit de mult la supa de ceapa in stil frantuzesc. Ce-i drept, nu am avut termen de comparatie, intrucat atunci cand am fost la Paris nu am degustat aceasta delicatesa. Desi pare o reteta rudimentara, nu este asa usor de facut, ai nevoie de rabdare, insa gustul final te va surpinde cu siguranta.

Incepeti prin a topi untul in care veti cali la foc mic ceapa taiata juliene. Va parea foarte multa ceapa, insa aceasta isi va reduce in curand dimensiunile. Condimentati cu putina sare si lasati sa se gateasca 45 de minute la foc mic, amestecand ocazional.

Dupa 45 de minute adaugati supa de pui. Puteti folosi fie supa in care a fiert o bucata de pui, fie 1-2 cubulete de supa. Atentie la sare daca folositi cuburi, intrucat acestea deja contin o cantitate rezonabila de sare.

Dati focul tare si lasati pana supa incepe sa fiarba. Dupa aceea, reduceti intensitatea focului si mai lasati pe foc cam 20 de minute. La final condimentati cu parmezan ras.

Serviti supa alaturi de paine prajita si parmezan. Dulceata cepei se va potrivi perfect cu textura crocanta a painii si parmezanul sarat.

Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209

Bon appétit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise