Supa de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg Cartofi
  • 2 Cepe
  • 2 fire Praz
  • 1/2 litru Lapte
  • 1 Lamaie
  • 125 g Smantana
  • Sare
  • crutoane.

Mod de preparare

Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si un praf de sare. Se lasa pe foc pana ce cartofii se sfarama. Se strecoara totul iar cartofii si ceapa se zdrobesc, ca sa treaca prin strecuratoare. Supa se subtiaza cu laptele fiert si se stoarce desupra lamaia.

Cand se serveste la masa, se adauga smantana si crutoanele din paine prajita. Crutoanele se fac din 4 felii de franzela, care se taie bucatele si apoi se prajesc in unt sau se rumenesc la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise