Supa de carne

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 1 kg si jumatate de carne
  • 4 l de apa
  • Doi morcovi mari, o radacina de patrunjel, jumatate radacina de
  • telina, doua cepe, sare.

Mod de preparare

Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata

buna de os. Ca sa fie supa mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc,

daca tinem insa sa fie rasolul mai bun, se pune cu apa fierbinte.

Fiertul se va face in clocote mici, numai asa va iesi sucul treptat

din carne si supa va fi limpede. Cind inceapa sa dea in clocote,

se ia spuma cu o lingura cu gauri si se toarna o lingura de apa

rece. Spuma rezultata se indeparteaza.

Cind supa nu mai are nici o urma de spuma se sterge spuma

uscata de pe marginea oalei cu o cirpa umeda si se adauga

sare, mai putina decit s-ar cere la gust, deoarece supa scade

la fiert si se mai sareaza.

Se adauga zarzavatul curatit si spalat. Se pot adauga la supa,

impreuna cu zarzavatul si maruntaie de pasare, daca le avem

la indemina. Dupa ce se pun toate acestea se acopera oala pentru

ca supa sa nu scada prea tare, lasind totusi o mica deschizatura

si se fierbe la foc potrivit pina este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt

cel putin 3 ore dar numai in clocote mici.

Cind este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura

cu care dorim s-o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise