Se spala aripile de pui si se pun la fiert, se dau in clocot si se arunca apa, se pun in apa calda curata din nou la fiert. Este bine sa se arunce prima apa la orice carne pentru ca in ea sunt toxine. Se curata legumele, se spala si se taie. Ceapa se lasa intreaga. Se pun la fiert langa aripile de pui cu sare si ulei de masline, de preferat, eu folosesc numai ulei de masline. Cand sunt aproape fierte, se prepara galustile. Se bat cele doua oua cu un praf sare si se adauga in ploaie gris pana obtinem o compozitie destul de groasa, dar nu foarte. Nu pot spune o cantitate de gris pentru ca difera de la un gris la altul in functie de finetea acestuia. Se opreste din fiert supa adaugandu-se apa rece si se da focul mic, se pun galustile una cate una cu varful ligurii inmuiata de fiecare data in supa. Se lasa la fiert la foc mic si acoperit. Cand incepe sa de in clocot se adauga apa pentru a opri fierberea, cum se spune in popor „a speria” galustile sa iasa bune. Cand sunt fierte, eu ceapa o scot si o arunc. Se adauga patrunjel tocat marunt si se potriveste dupa gust cu sare.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii