Se fierbe o supa buna si gustoasa. Se scot toate legumele afara. Acestea se pot folosi la salata de boeuf.
Galustele se pregatesc astfel: ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust, piper si vageta. Se pune un pic de unt si ulei, doua linguri de supa. Se amesteca bine. Se pune gris, putin cite putin si se face o compozitie nu prea tare, ci mai pufoasa. Se lasa sa se odihneasca. E bine ca galustele sa se faca in timp ce supa fierbe, caci compozitia se intaresta in timp. Asa se poate observa daca e buna sau prea tare. Daca e prea tare, galustele vor iesi prea tari de aceea se va pune un pic de supa in compozitie. Deci cea mai buna e o compozitie pufoasa. Cel mai bine e sa facem galustele intr-o oala separata, sa le scurgem si sa ramina supa clara.
In aceasta cratita se fierbe apa cu putina sare. Se pun galustele cu atentie, cind apa nu mai fierbe in clocot. Se incearca galusca daca se risipeste sau e prea tare. Daca se risipeste se mai pune gris, daca e prea tara se mai pune supa. Cind compozitia ne multumeste, punem toate galustele la fiert, cu grija ca sa nu se risipeasca. Apa trebuie sa fiarba numai domol.Punem capacul pe o parte(foarte important) si le lasam sa fiarba domol. Daca am facut o compozitie perfecta vor fi gata in 15 min. Altfel va trebuii sa le fierbem 30 de min.
Apoi le scoatem si le punem in supa. La sfirsit se adauga patrunjel verde tocat.
Aceasta supa se transforma in Ardeal intr-o ciorba daca la sfirsit i se adauga o sticla cu bulion, o lingurita de zahar si leustean tocat marunt. In ciorba de galuste se lasa de obicei si morcovii.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii