supa cu galuste de gris

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 3 morcovi (400 g)
  • 2 cepe potrivit de mari, 1 telina, 2 radacini de patrunjel
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei,
  • 13-14 linguri rase de gris
  • 1/2 kg ardei cu suc de rosii sau suc de rosii simplu
  • 2 lingurite sare, 2 legaturi de patrunjel

Mod de preparare

Se curata si se spala zarzavatul, apoi se pun la firt intr-o oala de 5 litri, in care se pun cca 3-4 litri apa cu sare.Zarzavatul se pune intreg sau putin crestat la un capat.

In timp ce fierbe zarzavatul se pregatesc galustele astfel : se freaca galbenusurile cu grisul, se adauga o lingurita de sare si 1-2 linguri de ulei, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca usor in compozitie, apoi se mai lasa 10-15 minute ca sa creasca grisul.

Se scoate zarzavatul cu o palteta, se ia galuste cu o lingura uda si se lasa sa cada in supa. Daca supa clocoteste se picura cateva picaturi de apa peste galuste si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute.

Se adauga sucul de rosii sau ardeii in suc de rosii si uleiul, se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se presara verdeata tocata foarte fin si se da la o parte de pe foc.

Galustele se pot fierbe si separat intr-o oala cu apa si sare , apoi se scot si se adauga la supa cand sunt deja fierte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise