Supa crema de usturoi

Mai intai pregatim supa de legume.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Supa crema de usturoi

Ingrediente

  • Pentru supa de legume
  • 2,5 l apa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • Pentru supa crema
  • 20 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa potrivita
  • 40 g unt
  • 200 g smantana cu 40 % grasime
  • 2 linguri de faina
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • Crutoane din paine cu cartof
  • decor:
  • patrunjel
  • optional
  • zeama de lamaie
  • costita prajita crocant

Mod de preparare

Mai intai pregatim supa de legume. Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mai mici si le punem la fiert in 2,5 l apa, adaugam un praf de sare. Lasam sa fiarba pana se patrund legumele si ne ramane 1 litru de zeama. Luam cateva bucatele din fiecare leguma, nu foarte multe, le punem in blender, adaugam zeama si le mixam bine. Nu punem toate legumele sa le pasam deoarece avem nevoie de gust intens de usturoi.

Separat curatam ceapa si o taiem marunt, usturoiul curatat si taiat in patru. Punem o cratita pe foc, dupa ce s-a incins adaugam untul, lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa si usturoiul, le calim pana devin aurii. Zdrobim un pic usturoiul cu o lingura de lemn, apoi adaugam supa de legume.

Smantana o amestecam cu faina, sarea si piperul si o turnam peste supa amestecand continuu. Se lasa sa fiarba cca 20 minute la foc domol, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se serveste in felul urmator: Intr-un castronel se pun cateva crutoane, se presara parmezan, un pic de zeama de lamaie (este optional), apoi cu polonicul se ia din supa crema si se toarna peste crutoane. Pentru ca eu sunt carnivora am zis ca nu are ce sa strice daca prajesc crocant cateva bucatele de costita si asa am facut, am adaugat si cateva bucatele crocante de costita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise