Supa crema de telina

A sosit primavara si o data cu ea simtim nevoia de a consuma cat mai multe vitamine. Va propun astazi sa incercati o supa  cu telina. Stim cu totii ca telina este bogata in A, B, C, K, PP, dar si minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu etc.

Supa crema de telina

Acesta va va ajuta sa detoxiefieti organismul, sa cresteti imunitatea iar persoanele care au valori mari ale colesterolului trebuie sa adauge la dieta zilnica si telina. Este si un foarte bun remediu impotriva tulburarilor nervoase (depresie, nervozitate, insomnie), semintele avand efecte calmante, sedative si tranchilizant.

La cate proprietati benefice are cred ca merita sa incercati sa o consumati atat in stare cruda (la salate) cat si gatita.

Supa crema de telina

Ingrediente

- 1 telina mare

- 1 telina partea superioara(sau eventual 2 radacini de telina)

- 1 ceapa mare

-3 cartofi

-150 ml lapte

-smantana

-sare

-50 gr unt

-delicat

-1 legatura patrunjel

-2 l supa de pui sau orice fel de zeama de carne

Mod de preparare

Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert in supa de pui(supa de pui a fost preparata prin fierberea bucatilor de oase cu mai putina carne).

Se lasa sa fiarba 30-40 min, dupa care se adauga cartofii. Cand legumele au fiert se strecoara supa in alt vas.

Legumele se trec prin sita (sau se dau la blender) si se paseaza bine, se subtiaza cu lapte si cu zeama in care au fiert, se sareaza si se adauga untul, si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand se ingroasa supa.

Cand e gata se serveste cu smantana si patrunjel si optional cascaval ras.

Mai multe retete gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise