Supa crema de sfecla rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de sfecla rosie

Ingrediente

  • 2 sfecle rosii curatate si spalate (aproximativ 500 g)
  • un morcov curatat si spalat
  • 3 cartofi mici curatati si spalati
  • o ceapa curatata si spalata
  • o legatura de patrunjel spalat
  • o lingura cu hrean proaspat ras
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa calda

Mod de preparare

Pasul 1:

Tocam marunt ceapa. Taiem cartofii, morcovul si sfecla rosie in cuburi. Tocam marunt patrunjelul.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii si cuburile de sfecla rosie. Amestecam continuu si calim timp de 3-4 minute.

Pasul 3:

Turnam apa calda cat sa acoperim toate legumele. Punem foaia de dafin. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam legumele sa fiarba timp de 25-30 de minute.

Pasul 4:

Scoatem foaia de dafin din supa cand legumele sunt fierte. Punem o lingurita cu hrean ras, amestecam si mai fierbem timp de 2 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin.

Pasul 5:

Pasam legumele impreuna cu zeama in care au fiert cu ajutorul unui blender. Putem sa punem doar jumatate din cantitatea de supa si sa mai adaugam pe parcurs, pana cand obtinem consistenta dorita. Pasam pana cand obtinem o supa crema fina si omogena.

Pasul 6:

Gustam si condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie. Presaram deasupra patrunjelul tocat.

Pasul 7:

Servim supa crema cu crutoane, iar deasupra cu putin hrean proaspat ras, patrunjel verde si smantana.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/WTFUh3HdG04

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise