Supa -crema de praz si cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):
  • 30g.unt,
  • 2 linguri de smantana proaspata,
  • 2 lingurite sare,
  • 500 ml. apa,
  • 1/2 lingurita piper,
  • 1 l. supa de pasare,
  • 750 g. cartofi,
  • 3 buc. praz,
  • marar si patrunjel verde;

Mod de preparare

1.Se spala si se toaca prazul.

2.Cartofii curatati se taie cubulete.

3.Intr-o cratita, se topeste untul, se adauga prazul si cartofii si se calesc impreuna,apoi se toarna supa de pasare ,apa si verdeata tocata marunt.Se fierbe totul 40 de minute.

4.Se pune supa in blender, apoi se repune in cratita, se sareaza si pipereaza si se lasa sa dea un clocot , pe foc mediu.

5.In supiera se pune smantana proaspata, se freaca cu putina supa , apoi se adauga restul de supa fierbinte si se serveste imediat cu crutoane de paine obisnuite sau cu crutoane de paine unse cu ketch-up si rumenite in unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise