Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

Incinge o cratita neaderenta, adauga uleiul de masline si cel de floarea soarelui.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

Ingrediente

  • 1 ceapă (180 g, curățată)
  • 2 morcovi (130 g, curățați)
  • 1 cartof dulce (380 g, curățat)
  • 1 conservă porumb (385 g)
  • 1 conservă lapte de cocos light (400 ml)
  • 400 ml apă/supă de legume
  • 1 lgț ghimbir pudră
  • 1/2 lgț turmeric
  • 1/2 lgț piper
  • 1 și 1/2 lgț sare
  • 1 lgț cimbru uscat
  • 1 lg ulei de măsline (presat la rece)
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • fulgi de chili
  • biscuiți din făină de ovăz integral

Mod de preparare

Încinge o cratiță neaderentă, adaugă uleiul de măsline și cel de floarea soarelui.

Toci ceapa cubulețe și morcovul grosier, și le pui la călit în uleiul încins două minute (cât să se înmoaie puțin). Adaugi apoi cartoful dulce tăiat cuburi, porumbul din conservă, sarea, piperul, cimbrul uscat, ghimbirul pudră, turmericul, laptele de cocos și apa. Pui un capac deasupra și lași totul la fiert timp de 10 minute (sau până când se înmoaie cartoful și poate fi străpung ușor cu o furculiță).

Torni legumele fierbinți în blender și pasezi pănă când obții consistența dorită (mie îmi place să găsesc și bucăți mai mai prin ea așa că am pastrat o porție de supă nepasată pe care am încorporat-o la final în cea pasată), eventual mai adaugi sare după propriul gust.

Notă: poți înlocui laptele de cocos cu supă de legume sau cu apă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise