Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

Incinge o cratita neaderenta, adauga uleiul de masline si cel de floarea soarelui.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de porumb si cartof dulce (vegana)

Ingrediente

  • 1 ceapă (180 g, curățată)
  • 2 morcovi (130 g, curățați)
  • 1 cartof dulce (380 g, curățat)
  • 1 conservă porumb (385 g)
  • 1 conservă lapte de cocos light (400 ml)
  • 400 ml apă/supă de legume
  • 1 lgț ghimbir pudră
  • 1/2 lgț turmeric
  • 1/2 lgț piper
  • 1 și 1/2 lgț sare
  • 1 lgț cimbru uscat
  • 1 lg ulei de măsline (presat la rece)
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • fulgi de chili
  • biscuiți din făină de ovăz integral

Mod de preparare

Încinge o cratiță neaderentă, adaugă uleiul de măsline și cel de floarea soarelui.

Toci ceapa cubulețe și morcovul grosier, și le pui la călit în uleiul încins două minute (cât să se înmoaie puțin). Adaugi apoi cartoful dulce tăiat cuburi, porumbul din conservă, sarea, piperul, cimbrul uscat, ghimbirul pudră, turmericul, laptele de cocos și apa. Pui un capac deasupra și lași totul la fiert timp de 10 minute (sau până când se înmoaie cartoful și poate fi străpung ușor cu o furculiță).

Torni legumele fierbinți în blender și pasezi pănă când obții consistența dorită (mie îmi place să găsesc și bucăți mai mai prin ea așa că am pastrat o porție de supă nepasată pe care am încorporat-o la final în cea pasată), eventual mai adaugi sare după propriul gust.

Notă: poți înlocui laptele de cocos cu supă de legume sau cu apă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise