Taiem marunt ceapa. Tocam fin usturoiul. Taiem morcovul in rondele subtiri. Tocam marunt telina. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam fin ardeiul iute. Ne spalam foarte bine pe maini dupa ce terminam cu ardeiul iute! Pregatim aragazul si o oala. Punem uleiul in oala. Adaugam in oala ceapa, usturoiul, morcovul, telina, ardeiul si ardeiul iute. Calim pana cand legumele incep sa devina moi.
Punem boia iute. Amestecam, iar dupa 2 minute punem pasta de tomate. Adaugam lintea rosie scursa de apa.Punem apa (sau supa). Condimentam cu un varf de cutit de sare si un varf de cutit de piper macinat. Lasam supa de legume sa fiarba timp de 25-30 de minute, pana cand toate legumele sunt moi. Inchidem aragazul si condimentam cu menta. Adaugam chimen, amestecam si lasam supa sa se racoreasca.
Pregatim un blender. Punem in vasul blenderului legume racorite impreuna cu zeama in care au fiert.Pasam pana cand supa obtinuta este cremoasa, fara bucatele de legume. Rasturnam supa crema de legume inapoi in oala si deschidem aragazul. Verificam daca supa este suficient de condimentata (sare, piper). Amestecam, lasam supa crema de linte sa inceapa sa clocoteasca, apoi inchidem aragazul.
Servim fierbinte, cu lamaie stoarsa, cu lipii sau cu crutoane.
POFTA BUNA!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii