Supa crema de linte
Lintea se curata si se spala.
Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in 3 linguri de ulei de masline.
Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.
Se adauga apa fierbinte,legumele Deli\'kat, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.
Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.
Taiteii se fierb in apa cu sare 10 minute.Se trec sub un jet de apa rece intr-o strecuratoare.
½ de ceapa taia pestisori si se caleste intr-o tigaie termorezistenta cu 3 linguri de ulei de masline.
½ de ceapa se taie marunt si se amesteca cu 2 lingurite de sumac.( ii da culoare violeta)
Supa se pune intr-un vas termorezistent cu dimensiunile de 23/35 cm.
Se adauga taiteii , se amesteca si se decoreaza cu frunza de patrunjel ,ceapa calita si ceapa cruda dupa imaginatie.
Se consuma rece.
Este o mancare originara din Palestina, regiunea Yaffa.In limba araba adass inseamna linte.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii