Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor.
Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt.
Ceapa am taiato solzisori ,iar morcovul rondele subtiri .
Intr-o oala am pus uleiul al incins . Am adaugat ghimbirul si l-am lasat sa isi lase aroma, apoi ceapa si morcovul le-am lasat putin la calit.
Am pus lintea strecurata si am acoperit-o cu apa , sa treaca apa cam de un deget peste linte .
Am fiert lintea impreuna cu legumele pana au devenit moi.
Am tras oala de pe foc si cu blenderul am facut un piure fin si dens.
Oala am trecuta din nou pe foc, am adaugat sare si piper dupa gust si laptele de cocos (din conserva). Dupa ce a dat cateva clocote am oprit focul .
Separat am prajit cateva seminte de floarea soarelui, chimen negru si arahide .
Am servit supica calda cu seminte prajite si putina boia iute pusa deasupra .
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii