Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt.
Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt. Cand sunt fierte, le scurgem de zeama, adaugam ulei de masline si le blenduim, adaugand zeama in care au fiert, turnata cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se racoreasca, timp in care pregatim chipsurile amestecand oul cu fulgii de mei. Cand fulgii absorb tot oul batut, adaugam sare, piper, o picatura de ulei de masline si condimentul uscat. Mai lasam 5 minute amestecand cu o lingura pana fulgii de mei trag totul, ramanand fara pic de zeama. Se intinde pe o hartie de copt cu un sucitor (deasupra acoperim cu alta hartie evitand lipirea de sucitor) si dam la cuptor sa se rumeneasca frumos. Scoatem tava din cuptor si ajutandu-ne de o forma decupam chipsurile in forma dorita, cat timp stratul este cald. Servim supa crema cu aceste delicioase chipsuri, deasupra presarata cu boia dupa preferinta noastra, dulce sau iute.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii