Supa crema:
- legumele se curata, spala si apoi taie in bucatele mai mari
- se pun la fiert cu sare (cartofii si ardeiul recomand a se pune la fiert dupa 15-20min, deoarece se fierb mai repede decat morcovii)
- dupa ce sunt fierte se strecoara si sunt lasate la racit
- apa in care au fiert legumele sa ve folosi pentru a oferi consitenta dorita supei
- dupa ce legumele sau racit acestea sunt pasate impreuna cu smantana si gogosarul
- se va adauga sare si piper dupa gust
- totodata se adauga zeama in care au fiert legumele pana se ajunge la consistenta dorita
Crutoanele de paine:
- feliile de paine sunt taiate in bucatele mici
- apoi se pun intr-o tava si sunt stropite dupa gust cu ulei de masline
- se pune sare
- se amesteca bucatele bine in tava pentru a se imbiba bine uleiul si sare
- apoi se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat timp de 15min
Se serveste dupa gust rece sau calda, iar pentru aspect si aroma se pot adauga frunze de patrunjel.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii