Supa crema de legume cu crutoane picante

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume cu crutoane picante

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel mic
  • 1-2 rosii
  • 50 g telina
  • 700 ml lapte
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 cub/lingurita concentrat legume/ciuperci
  • 10 ml ulei
  • 2 linguri ulei masline
  • 6 felii de paine pentru crutoane
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite faina
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper, paprika iute, cimbru, chili

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu putina sare si 10 ml ulei. Dupa 25 minute se adauga zaharul, se lasa sa se racoreasca putin si se mixeaza cu un blender (vezi video).

Separat puneti la clocotit laptele cu concentratul, untul, apoi amestecati energic cu un tel si faina pana se omogenizeaza. Turnati laptele peste supa, dregeti gustul de sare si piper. Adaugati patrunjel tocat.

Taiati painea cubulete si puneti-le la prajit intr-o tigaie antiaderenta in uleiul de masline pana devin aurii pe toate partile, apoi condimentati-le cu piper, paprika iute, cimbru si chili.

Puneti in supiera supa fierbinte, de corati cu o frunzulita de patrunjel si serviti-o cu crutoanele picante.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise