Pentru zeama concentrata de legume se pune intr-un litru de apa rece 1 kg de zarzavat de supa taiat (cu coaja cu tot). Se adauga 2 cepe mici curatate, putina sare, piper, o legatura de patrunjel verde si una de busuioc, se lasa sa fiarba incet o jumatate de ora si se strecoara.
Se curata de coaja morcovul si gulia si se taie cubulete, conopida se desface buchetele punandu-se deoparte cotoarele, ceapa verde se spala si se taie marunt, iar tulpina de telina se spala si se taie felii.
Se infierbanta zeama de legume strecurata si se condimenteaza cu foile de dafin, chimenul si boaba de ienupar. Se incorporeaza apoi legumele curatate si taiate, inclusiv cotoarele de conopida, si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie (conopida se scoate mai repede, ca sa fie „al dente”, si se tine la cald. Se adauga praful de curry si se fierbe impreuna cu legumele, se scot foile de dafin si se mixeaza supa in robotul de bucatarie. Se mai da, apoi, intr-un clocot si la sfarsit se incorporeaza smantana si frisca nebatuta si se mai gusta o data de sare si piper.
Se aseaza buchetelele de conopida fiarta la mijlocul farfuriilor incalzite, se toarna supa peste ele si se presara cu putin praf de curry. Se serveste fierbinte.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii