Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 700-800 gr galbiori
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • 1 cartof dulce sau 2 cartofi albi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1,8 L supa de pui sau de legume(se poate pune si apa)
  • Pentru servit:
  • Paine prajita sau bagheta
  • Branza de capra si/sau gorgonzola

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca cubulete. Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul si untul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.

Supa de pui o fac de aproape fiecare data cand fac supa crema. Sunt putine supe la care nu folosesc supa de pui. O fac rapid (30 minute) in aceelasi Multicooker. Daca aveti timp, va sfatuiesc sa o faceti la foc mic timp de 2-3 ore. De data asta am facut o supa rapida din tacam de pui, morcovi, ceapa, patrunjel si pastarnac. Cand a fost gata doar am strecurat supa.

Dupa ce ceapa s-a calit, dar nu s-a ars, am pus usturoiul si l-am lasat maxim 1 minut la calit. Am pus cartoful taiat cubulete si ciupercile rupte in bucati. Prefer sa nu tai ciupercile cu cutitul ci sa le desfac cu degetele in fasii. Se adauga supa de pui, se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selcteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se transfera toata compozitia intr-o oala de supa din inox. NU se foloseste blenderul vertical in cuva Multicooker-ului Crock-Pot Express. Se da oala cu supa deoparte si cu un blender vertical se mixeaza/pasireaza bine supa. Cand devine cremoasa sau cand obtinem consistenta dorita ne oprim. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Se mixeaza supa cu blenderul vertical pentru cateva secunde, doar cat sunt ingredientele amestecate.

Se serveste supa calda, cu paine prajita sau bagheta, cu branza de capra si gorgonzola. Se potriveste foarte bine cu branzeturi. De cremozitate nu mai zic…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise