Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 250 gr fasole Mung
  • 1,5 litri supa limpede de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei de sofranel

Mod de preparare

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii da o culoare si o aroma deosebita. Pune in cuva aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune, grasime de pui si carcasa/tacamul. Adauga legume: 2 morcovi, 1 ceapa, 1 pastarnac, 2 fire apio, 1 ardei.

Se pune capacul, se inchide supapa de aburi. Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 30 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se strecoara supa si se foloseste zeama limpede la supa crema de fasole.

Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.Se adauga usturoiul si se caleste impreuna cu ceapa 1-2 minute. Fasolea spalata in mai multe ape se pune peste ceapa calita, se completeaza cu cartofii plus morcovii curatati si taiati cuburi/rondele. Se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 20 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Cu ajutorul unui mixer vertical/blender sau alt aparat de pasat zdrobim legumele cu zeama pana obtinem cremozitatea dorita. La final adaugam sare si piper dupa gust.

Serveste supa calda cu fulgi de chili, parmezan, verdeata proaspata, biscuiti sarati sau crutoane... Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise