Supa crema de dovlecei

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei (zuchini)
  • 150 gr telina (radacina)
  • 1 ceapa galbena potrivita
  • 100 ml lapte
  • 6-7 lg smantana
  • 1 lg ulei
  • 1 catel usturoi
  • delikat
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • crutoane

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta recomand sa ai un blender.

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoare, la fel si telina, se adauga peste ceapa calita, pune putina apa sa nu se prinda de fund. Dupa cateva minute pune aproximativ 50 ml de lapte si putin delikat lasa sa fiarba aprox 10 - 15 min. Amesteca sa nu se prinda de fund.

Lasa sa se raceasca putin, toaca patrunjelul. Pregateste blenderul si dupa aceea pune toata compozitia in el plus patrunjelul si lasa aproximativ 3 - 5 min sa se faca o crema consistenta.

Toarna crema din blender in cratita, pune-o din nou pe foc dar sa fie domol si adauga smantana, restul de lapte, catelul de usturoi pisat si amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Mai lasa inca 10 - 15 min. La sfarsit daca mai vrei mai pune putina sare.

Crutoanele sunt foarte bune si daca se fac din paine prajita mai proaspata daca nu ai mai veche in casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise