Supa crema de dovleac si portocale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de dovleac si portocale

Ingrediente

  • 400 gr dovleac Hokaido ( galben sau verde)
  • 1 ceapa
  • 20 gr ghimbir
  • 1 portocala mare
  • 500 ml zeama de legume sau pui
  • 200 ml nectar de portocale
  • 2 felii de paine alba ( sau Toast)
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de smantana
  • 3-4 frunze de patrunjel

Mod de preparare

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici

Portocala se cojeste cu un cutit, coaja sa fie foarte subtire, apoi se curata si partea alba de pe portocala, portocala se taie in felii

se pune ceapa si ghimbirul la calit in unt, se caleste sticlos, se adauga patratelele de dovleac se mai caleste 3-4 min, se stinge cu nectarul de portocale si zeama de legume, se adauga 1/3 de lingurita de scortisoara macinata, se fierbe acoperit la foc mediu 30 min.

se ia de pe foc se paseaza, se introduc cojile si feliile de portocale si se lasa la tras 15 min.

se scot felii si cojile de portocale si se arunca, se potriveste de sare si piper.

feliile de paine se taie patratele si se prajesc crutoane in unt ele se condimenteaza cu restul de scortisoara si sare se pun pe o hartie de bucatarie.

se bate smantana pana devine groasa.

supa se serveste in farfurii, se presara crusoane, se adauga smantana batuta si se orneaza cu o frunza de patrunjel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise