Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici. Se pun intr-un vas toate legumele si se calesc impreuna cu untul pentru cateva minute.
Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Intr-o oala se pun la fiert 2 l de apa si cubul de concentrat. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate. Se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.
Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema.
Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba!
Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.
Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac.
Pofta buna!
Inspiratie: Doralinda
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii