Supa-crema de dovleac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de dovleac

Ingrediente

  • -150g dovleac
  • -2 morcovi
  • -3 cartofi
  • -100ml vin alb
  • -800ml apa
  • -1 foaie dafin
  • -1 crenguta rozmarin
  • -1 crenguta cimbrisor
  • -1 bucata unt
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -3 linguri branza rasa

Mod de preparare

Cartofii, morcovi, dovleacul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie.

Apoi, intr-o oala se pune ulei de masline si unt, iar cand acesta se topeste, se punceapa si usturoiul. Se lasa la calit, o idee, dupa care se sting cu vinul alb. Se adauga si morcovii, dovleacul si cartofii, taiati, sare, piper, dafinul, rozmarinul, cimbrisorul si apa. Eu la inceput am pus 500ml apa, iar pe parcurs, pana legumele au fost moi, am mai adaugat 300ml. Cand legumele au fost moi, am avut grija ca apa, sa le depaseaza de jumatate, in oala. Odata, ce legumele sunt moi, se scot din oala crengutele de cimbrisor si rozmarin si foaia de dafin. Legumele se pun la blender si se piseaza bine.

Piureul rezultat, se pune intr-un recipient mai mare, se mai adauga putin ulei de masline, sare eventual, daca e nevoie si lingurile de branza rasa si se amesteca bine.

Supa-crema de dovleac de serveste calda. Daca doriti o puteti servii cu paine prajita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise