Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor.
Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune la încins uleiul, se adaugă ceapa mărunţită şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă ciupercile şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă până scade zeama lăsată de ciuperci.
Între timp, se pune la fiert apa şi se adaugă cuburile de supă de pui. Se adaugă supa de pui peste amestecul de ciuperci şi cartofi şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 20 minute, până când se fierb cartofii.
Se adaugă sare şi piper, după gust (atenţie, cuburile de supă conţin şi ele sare) şi se ia supa de pe foc. Se lasă să se răcorească şi se mixează în blender.
Se pune din nou în vasul de fiert şi se lasă la fiert circa 5 minute, amestecând, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Se adaugă, opţional, smântână, se decorează cu ciuperci crude, tăiate în lamele subţiri şi se serveşte cu crutoane.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii