Supa crema de cartofi dulci cu ghimbir si crackersi fara gluten

Timp pregatire
60 minute
Supa crema de cartofi dulci cu ghimbir si crackersi fara gluten

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci mari, taiati cubulete
  • 1 ceapa, taiata in 4
  • 3 morcovi, taiati cubulete
  • 1 cartof alb, taiat cubulete
  • o bucata de marimea degetului mare de ghimbir, ras
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • ulei de masline extravirgin
  • apa, cat sa acoperi legumele
  • ierburi proaspete, maruntite (optional)
  • crackersi fara gluten

Mod de preparare

Pune legumele taiate in vasul de gatit, alaturi de un litru de apa, sare, piper si condimente.

Fierbe-le timp de 10 minute cu programul BOIL.

Dupa terminarea programului, amesteca-le putin si programeaza aparatul pe functia STEAM pentru 30 de minute.

Cand sunt gata, strecoara legumele si pune-le intr-un vas mai mare. Pastreaza zeama in care au fiert, intr-un alt vas.

Paseaza legumele folosind un blender vertical si adauga zeama de la legume, putin cate putin, pana cand ajungi la consistenta dorita.

Serveste supa alaturi de crutoane sau crackersi fara gluten, stropeste-o cu putin ulei de masline extravirgin si presara cateva linguri de ierburi proaspat taiate pe deasupra.

Reteta pregatita de Ruxandra, @gourmandelle.com cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise