Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de zarzavat (sau cu apa fiarbinte) si sare. Cind s-au muiat, se dau prin sita. Separat se incinge untul, se adauga faina si se rumenesc putin. Se stinge cu pireul de cartofi si praz, se adauga zeama lor si se lasa sa mai dea citeva clocote. Separat se pune galbenusul batut bine si amestecat cu laptele sau smintina intr-un vas sa fiarba in aburi (intr-o cratita cu apa clocotita). Cind a inceput sa fiarba acest sos, se adauga la supa (batindu-l cu cite o lingura de supa).
Se serveste imediat cu cuburi de piine prajita

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii