Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele.
Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care au fiert până supa are consistenţa unei smântâni groase.
Separat, într-o oală mică se căleşte linguriţa de făină în ulei de măsline, se adaugă smântâna şi o ceaşcă de zeamă în care au fiert legumele, apoi se adaugă puţin câte puţin în supa cremă până se ajunge la consistenţa dorită (mie îmi place mai lichidă).
Se asezonează cu sare, piper, puţină nucşoară şi chimen măcinat (după gust). Se serveşte cu crutoane tăiate din pâine prăjită unsă cu unt amestecat cu usturoi şi pătrunjel.
Să aveţi poftă bună!!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii