Se curăţă legumele, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă într-un vas cu unt sau ulei. Se acoperă vasul, iar din când în când se amestecă până legumele s-au muiat puţin, apoi se adaugă apă fiartă (fierbinte) câtă trebuie, roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, se potriveşte de sare. După 5-6 clocote se ia vasul de pe foc şi se drege cu smântână amestecată cu 1 lingură de făină şi ½ pahar de apă rece după 5-6 minute.
În supa de legume se mai pot adăuga şi alte legume: varză, praz, cartofi, sau se poate prepara din legumele pe care le avem la îndemână.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii