Supă de salată scarolă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g salată scarolă
  • 1 kg oase
  • 100 ml untdelemn
  • 40 g făină
  • o ceapă
  • 200 ml lapte
  • 200 g pâine
  • 2 ouă
  • sare.

Mod de preparare

Salata se curăţă, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Oasele, curăţate, spălate şi sparte în lung cu satârul, se fierb în 2 l de apă rece, timp de trei ore. Se căleşte ceapa, tăiată solzişori, împreună cu făina, în 75 ml untdelemn şi se stinge cu zeama de oase, după care se adaugă salata opărită. Se fierbe totul timp de 30 de minute şi se trece prin sită. Se mai lasă să dea în câteva clocote, se drege cu ouăle bătute cu lapte şi se sărează după gust. La sfârşit se stropeşte cu untdelemnul rămas şi se serveşte cu crutoane de pâine prăjită.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise