Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 1 kg cartofi,
  • 200 g bacon,
  • 200 g salam,
  • 200 g sunca,
  • 1 pachet unt (200 g),
  • 2 cepe,
  • 200 ml smantana (degresata),
  • 4 oua,
  • 400 g ciuperci (sau 1 conserva de ciuperci intregi),
  • 200 gr cascaval,
  • putin mustar,
  • patrunjel,
  • maghiran, sare, piper,
  • pesmet

Mod de preparare

Cartofii spalati/curatati si taiati ii punem la fiert in apa sarata. Intre timp, topim baconul cubulete in circa 50 g unt si calim cu ceapa maruntita, fasiile de salam si sunca, respectiv ciupercile injumatatite, adaugand putin mustar la sfarsit. Pasam cartofii cu aproximativ 100 g unt si putina sare. Separam doua oua, incorporand galbenusurile in crema de cartofi si, la final, albusurile batute spuma (se omogenizeaza finut, ca la un pandispan). Luam o forma unsa si tapetata cu pesmet, punem jumatate din cantitatea de cartofi, pudram cu pesmet, intindem masa de mezeluri cu ciuperci, alt strat de pesmet si acoperim cu restul cremei. Turnam uniform deasupra un sos din smantana, 2 oua, 50 g unt topit, cascavalul ras, maghiran si patrunjelul maruntit, sare si piper dupa gust. Introducem sufleul in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute. Stingem focul si scoatem tava doar dupa alte 10 minute.

Sfaturi: daca nu aveti mezeluri, puteti folosi amestec de carne tocata, inlocuind maghiranul cu cimbru si putin busuioc. Pentru o savoare suplimentara, asezati intre straturile de cartofi felii de rosii si ardei gras.

Recomandari: sufleul poate fi servit atat cald, cu o salata proaspata de verdeturi, dar si rece cu ketchup picant sau sos alb de usturoi.

Sugestie: pentru a oferi un decor mai apetisant, am fiert separat cartofi in coaja, i-am curatat si taiat rondele, dupa care am acoperit sufleul cu acestea. Stratul crocant si estetic induce automat dorinta devorarii acestui fel de mancare ieftin, savuros si gustos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise