Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa sarata pana se inmoaie. Se curata legumele,se spala si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa, se adauga morcovul si ardeiul si se mai caleste putin. Se pune si conserva de rosii peste legume, se adauga o cana de apa si se fierbe pana se ingroasa sosul; cu 5 min. inainte sa fie gata se adauga busuioc si oregano. Se bat ouale cu un praf de sare si putin piper, se adauga smantana pentru gatit si 100gr.cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari; se omogenizeaza bine. Carnatii se taie felii si se prajesc putin. Cartofii se curata de coaja si se taie felii. Se unge o tava termorezistenta cu unt. Se pune pe fundul tavii un strat de cartofi, se pun felii de carnati,apoi se intinde un strat de sos de rosii; si tot asa pana la terminarea ingredientelor. Deasupra se toarna sosul de smantana cu cascaval. Se rade restul de cascaval. Se baga la cuptor pt. gratinare circa 30 min. Se serveste cu muraturi asortate. POFTA BUNA.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii