Dupa ce se spala,broccoli se fierbe cca 4 minute;pe urma se spala cu apa rece,se pune intr-o strecuratoare,apoi se desface in buchetele.
Ciupercile se calesc,in putin ulei de masline,doar pina ce se evapora apa.
Intr-un vas se mesteca bine cele 3 galbenusuri,smintina,sare,condimente,100 g de cascaval ras,usturoi.In alt vas se mesteca,usor ciupercile(calite si reci) cu broccoli.
Cele 2 compozitii(broccoli+ciupercisi galbenusuri+smintina...........)se omogenizeaza usor.
Cu aceasta compozitie se amesteca albusurile batute(se amesteca usor);compozitia aceasta,se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.In reteta era scris ca se unge,dar, mi-a fost teama;am si tapetat.
Se da la cuptor,la foc mediu,cca 35 minute.
Se scoate,apoi,si se presara,deasupra,cascavalul ramas(100 grame),ras.Se pune,din nou,tava la cuptor,la foc mare,doar pt a se topi cascavalul.
In reteta,se pune si cascavalul,deasupra,de la inceput;mie imi place sa pun cascavalul,dupa ce totul e gata.Daca se pune cascavalul la inceput,se prajeste,mie imi place sa fie moale(cascavalul),topit,sase intinda .
Se serveste fierbinte.
Eu l-am servit,ca garnitura,linga friptura de miel.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii