Cartofii se spala, se fierb cam 20 minute in apa sarata dupa care se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi.
Ciupercile se calesc in ulei, se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel, adaugand cata putina apa din cand in cand.
Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina amestecand cu un tel, laptele caldut si se fierb 5-8 minute pana se ingroasa. Se adauga nuscoara, se da la foc. In crema astfel obtinuta se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare iar compozitia se pune la racit;
Cartofii se amesteca cu ciupercile, se adauga crema pregatita mai sus, se potriveste de sare si piper, cascavalul ras, iar in final albusurile batute spuma cu sare. Se inglobeaza cu atentie, se unge o forma de chec cu unt si faina se toarna compozitia si se coc 25 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180°C.
Eu am folosit forme de muffins, unse cu unt si faina iar deasupra am asezat cate o feliuta de ciupercute calite.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii