Se amesteca malaiul cu putin lapte intr-o craticioara. Restul de lapte se pune pe foc cu esenta de vanilie, si cand da in clocot, se incorporeaza malaiul cu lapte.
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce devin spumoase si se deschid la culoare. Se incorporeaza laptele clocotit si se pun la rece.
Se toarna romul in sosul racit si se pune sosul din nou la rece. Pentru compozitie -
Se unge o forma de sufleu (de 1 l) cu unt (mai gros), se presara cu zahar si se incinge cuptorul la 220gr..
Se pun galbenusurile intr-o cratita si se amesteca. Se adauga zaharul pudra si se bat cu telul pana ce compozitia devine neteda. Se incorporeaza faina, amestecand intruna, pana ce se incheaga aluatul.
Intr-un alt vas, se pune laptele la fiert, se ia de pe foc si se toarna putin cate putin peste aluat.
Se pune pe foc sa se ingroase, pana ce da in cocot. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si romul, se amesteca bine si se rastoarna intr-un castron.
In alt castron se bat spuma cele 4 albusuri cu sarea, si se incorporeaza in crema fierbinte.
Se toarna compozitia in forma, se netezeste la suprafata, se coace 20-25 de minute. Se toarna peste ea sosul de rom rece si se serveste imediat.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii