Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Ingrediente

  • 10 kg de rosii coapte bine
  • 5 kg de ardei kapia rosu
  • 250 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin separator de rosii, astfel indepartand pielita si samburii rosiilor si oprind numai pulpa. Se lasa toata pulpa intr-o oala mai mare la decantat, separandu-se pulpa rosiilor de partea apoasa din rosii. Se scoate cu grija toata grosimea rosiilor, indepartand partea apoasa.

Separat ardei se spala, se scurg, apoi se feliaza, fara samburi si cotoare, se trec prin masina de tocat si se adauga peste pulpa de rosii.

Se pune la fiert cca o ora, pana scade cam 5-6 cm de la marginea oalei in care fierbem, amestecand continuu si spumand cand este nevoie. Se potriveste de sare, se toarna si uleiul. apoi se da de pe foc.

Se toarna sucul fierbinte in sticle curate si uscate cu capace etanse, strangand bine. Se mai sterilizeaza la bain marie cateva minute de la primul clocot, apoi se scot intr-o ladita si se acopera cu o patura pana se racesc in voie, apoi se depoziteaza in locuri uscate si reci.

Sucul se pastreaza peste iarna, fiind bun la supe, ciorbe si diverse sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise